U13 – První říjnový víkend

První Říjnový víkend 

Zápas „A“ třída

SKZ – FAAZ  8:4 (4:2)

V pravé poledne prvního říjnového dne jsme na Zbraslavském trávníku přivítali FAAZ.

Přestože jsme naše hráče varovali, že soupeř má v týmu několik šikovných mladších kluků, na které si budou muset dát pozor, už v 1. minutě jsme soupeři naší chybou v rozehrávce připravili šanci, kterou bez váhání využil – 0:1. Záhy, už ve 4. minutě, si soupeř po naší skvělé akci vstřelil vlastní gól a díky tomu jsme srovnali – 1:1. Utkání se dále přelévalo ze strany na stranu. Zápas na zbraslavskou nakonec strhnul gólman, který po sekvenci skvělých zákroků využil nepozornosti obrany hostí a vyslal do samostatného úniku Matyho. Ten si bez problémů se soupeřovic brankářem poradil a ve 14. minutě nás poslal do vedení – 2:1. Ve 25. minutě se akce opakovala jako přes kopírák, tentokrát byl na jejím úspěšném konci Sebastian, který upravil skóre na 3:1. A když Fanda ve 28. minutě předložil nádhernou přihrávku Tadeášovi, který uplatnil svoji rychlost, bylo to rázem o tři branky – 4:1. Hosté ale do počasu zápas ještě zdramatizovali a snížili. Do šaten se tak šlo za stavu 4:2 a vypadalo to na zajímavý druhý poločas.

Druhý poločas začali lépe hosté, kteří po našich chybách a nedůslednosti dokázali během pouhých pěti minut vyrovnat na 4:4. Naštěstí jsme zabojovali, hned minutu po vyrovnání přihrál Lukáš Edovi a ten se nemýlil – 5:4. Za pět minut si Miki našel odražený míč po Tadeášově střele a navýšil skóre na 6:4. Konec utkání si vzal na starosti Lukáš, svými dvěma brankami v samotném závěru utkání upravil na konečných 8:4.

Chválíme celé mužstvo za bojovnost a za otočení zápasu v náš prospěch. Pro příště se ale musíme vyvarovat pasáží nepozornosti, které nás dnes mohli stát zápas. Dále tak kralujeme tabulce z prvního místa a bez ztráty jediného bodu.

Sestava: Jáchym S – Fanda, Honza Ž, Joni, Eda, Tadeáš, Tomáš, Honza S – Ondra, Maty, Sebastian, Miki, Nicolas, Lukáš, Veronika – Viktor

Branky: 2x Lukáš, Miki, Eda, Tadeáš, Sebastian, Maty
Asistence: 2x Jáchym S, Fanda, Lukáš

Pražský přebor
SKZ – Sokol Stodůlky 6:1 ( 3:1)
V neděli po obědě, před utkáním mužského „B“ týmu, jsme hostili na domácím hřišti soupeře, kterému jsme podlehli na středečním Bohemia Soccer Cupu a měli jsme mu proto co vracet. Soupeř přijel oslaben, neměl svého nejlepšího střelce, i proto jsme kluky nabádali k aktivní hře už od samého začátku. Kluci naše požadavky splnili na jedničku, a tak na rozdíl od zápasu na turnaji, ten ligový jsme měli od začátku pod svojí kontrolou. Po pár neproměněných šancích, které si kluci vytvořili díky skvělému napadání soupeřovy rozehrávky, jsme se strachovali, aby nás to nepřišlo draho. Kluci nás ale vyvedli z omylu rychlými slepenými brankami. Nejprve nás v 7. minutě do vedení poslal tečovanou střelou Tadeáš. Načež jsme šli hned z rozehrávky do protiútok a do dvojbrankového vedení zásluhou Mikiho, kterému skvěle nacentroval balón Maty. Miki se trefil i v 15. minutě díky Ondrově skvěle prostrčené přihrávce. A když ve 20. minutě Honza Kadlec překrásnou střelou prostřelil brankáře, věřili jsme, že je po zápase. Rozhodčí byl ale proti, neboť branku neuznal kvůli ofsajdu. S komfortním třígólovým náskokem jsme se rozhodli, že sestavu protočíme a na hřiště pošleme i hráče, kteří v našem „A“ mužstvu tolik šancí nedostávají, ale šanci si díky své práci v tréninku rozhodně zaslouží. Hra byla dlouhou dobu vyrovnaná, až čekání na gól ukončil ojedinělou šancí soupeř, ve 32. minutě snížil. Do kabin se šlo za stavu 3:1.
Do druhého poločasu jsme vstoupili přesně tak, jak jsme si přáli, aktivně a hladově po dalších brankách. A když ve 40. a 42. minutě skóroval náš kapitán, kdy mu na obě branky nahrával skvěle hrající Honza K., bylo už jisté, že všechny body zůstanou doma – na Zbraslavi. Soupeř ve druhém poločase párkrát zahrozil, ale náš gólman řekl ne. V 66. minutě se skvěle hrající Miki blýsknul překrásnou akcí a završil tak svůj hattrick – 6:1.
Pochvala celému mužstvu, hlavě za aktivitu chtít hrát a bojovat pro zbraslavské barvy do roztrhání těla.

Sestava: Eda- Jáchym P, Jáchym S, Tadeáš, Miki, Sebastian, Honza K, Maty – Ondra, Joni, Veronika, Rambo
Góly: 3x Miki, 2x Maty, Tadeáš
Asistence: 2x Honza Kadlec, Ondra, Maty

Zelená a bílá!

Trenéři U13