U17 – Probuzení?

SK Zbraslav – Sokol Kolovraty 4:1 (3:0)

V druhém domácím zápase jsme přivítali Sokol Kolovraty, který nás v loňské postupové sezoně dokázal jednoznačně porazit. Dokážeme se zlepšit natolik, abychom mohli pomýšlet na vítězství?

Sestava: Zych – Patočka, Vejvoda, Klufa, Čermák, Hradecký, Bureš, Bláha, Kadlec, Čejka, Potočár, Hradecký, Břeň, Kuba, Vlček, Losa

G: 11. Hradecký, 15. Potočár (pen.), 18. Kadlec (Potočár), 68. Vejvoda (Kadlec) – 66. Vitouš

Do sestavy se po zranění vrátil Kuba Klufa a od začátku bylo znát, že obrana dnes bude pevná. Z kluků bylo cítit odhodlání a nasazení od prvních minut bylo příkladné. Tlačili jsme na obránce Kolovrat a snažili jsme se je dostat pod tlak. V 11. minutě Matěj proniká obranou a střílí. Brankář vyráží, ale pouze k dobíhajícímu Filipovi a ten se do odkryté brány nemýlí – 1:0. Nepolevujeme a naše další akce je přerušena faulem v pokutovém území – penalta – Matěj – 2:0. Skvostný úvod utkání zakončuje přesnou střelou k tyči Maty – 3:0. Je už hotovo? Ani zdaleka, soupeř se nevzdává a o svoji šanci pořád bojuje. Poločasový stav 3:0 je ale jednoznačný. Druhá část utkání začíná opět faulem v pokutovém území hostí. Penalty se ujímá Maty a trefuje pouze tyč – ajajaj. Hosté jsou povzbuzeni a i díky nepřesným výrokům rozhodčího hra ztrácí pohlednost a spád, drobí se do krátkých úseků přerušovaných fauly, dohady a důraznými souboji o míč. Na posledních dvacet minut se už zase vrací na hřiště fotbal, hráči Kolovrat nepolevují, chtějí snížit a po hrubce Honzy v bráně se jim to daří 3:1. Naštěstí vzápětí odpovídáme my. Moc pěknou kolmicí vysílá Maty do samostatného úniku Tomína a ten se nemýlí – 4:1 a ukáže tribuně, že umí gól nejenom dát, ale i oslavit. Tento moment utkání definitivně rozhoduje a přináší klukům první výhru v sezoně. Slavoj! Zbraslav!