U 17 – První domácí bod

SK Zbraslav – SK Hostivař 2:2 (0:1)

V prvním domácím utkání jsme přivítali SK Hostivař. Soupeř v minulém kole vysoko vyhrál a dalo se čekat, že sebevědomí mu nebude chybět. My naopak potřebovali získat první body.

Sestava: Zych – Bydžovský, Klufa, Lášek, Patočka, Kadlec, Bláha, Vejvoda, Břeň, Potočár, Hradecký, Bureš, Čejka, Kuba, Čermák.

G: 66. Hradecký, 80. Potočár (as. Patočka) – 3. Vlček, 49. Jiřičný

Trochu jsme zamíchali se sestavou a věřili v dobrý úvod. Opak byl pravdou. Hostivař začala svižně a po naší hrubce při zpětné přihrávce, nás už ve 3. minutě potrestala – 0:1. Dalších deset minut jsme „přežili“ i s pomocí dobrých zákroků Honzy Zycha v bráně. Tak trochu jsme se hledali a čekali až si to „sedne“ a kluci se s novými posty srovnají. Poté se hra již vyrovnala a začali jsme se také prosazovat, bohužel bez gólového efektu. O přestávce jsme si řekli co je třeba zlepšit v druhém poločase a to se nám i začalo dařit. Soupeře jsme trochu přitlačili, kombinovali jsme s míčem, ale paradoxně z naší chybné rozehrávky na polovině hřiště následoval rychlý protiútok soupeře a dostáváme druhý gól – 0:2. Tady bych chtěl kluky pochválit. Zápas nevzdali, naopak začali se ještě víc snažit a po průniku a přesné střele Filipa Hradeckého se nám podařilo zkorigovat na 1:2. Nabuzeni snížením, jsme se dál pokoušeli proniknout soupeřovou obranou a v závěru po pěkné kombinační akci Matěj Potočár rozhodl o dělbě bodů. Těsně před koncem utkání jsme ještě nevyužili přímý kop z ideální vzdálenosti, ale to už bychom asi chtěli moc. Remíza doma je pro nás ztrátou, ale vzhledem k průběhu utkání je asi spravedlivá.